Over ons

DuSpot richt zich volledig op digitale innovaties om de circulaire bedrijfsprocessen te optimaliseren en hiermee de duurzame groei te stimuleren. Een mooi voorbeeld van een digitale innovatie is de circulaire matchingstool DuSpot voor de infra-, bouw- en  groensector. Met de DuSpot matchingstool zijn wij in staat om het totale vraag en aanbod van circulaire platformen snel en overzichtelijk aan elkaar te verbinden en met elkaar te matchen.

De DuSpot matchingstool kenmerkt zich daardoor als een SaaS-dienst. Software as a Service (SaaS) stelt u in staat om via de cloud verbinding te maken met alle DuSpot toepassingen en deze te gebruiken waar u ook bent. Daarnaast zijn wij in staat om op basis van uw wensen en behoeften maatwerkoplossingen te ontwikkelen die aansluiten op de software en tooling van DuSpot.

Passie voor circulariteit

Wij zijn DuSpot. Duurzaamheid en circulariteit, dat is ons fundament. Met onze digitale innovaties maken we circulariteit voor iedereen toegankelijk en schaalbaar. Met onze kennis, data en netwerk brengen we het totale circulaire vraag en aanbod binnen Nederland in kaart. Belangrijk, want circulariteit en duurzaamheid zijn essentieel voor onze toekomst. We blijven continu innoveren om de levensvatbaarheid van onze aarde te waarborgen. Zo dragen we bij aan oplossingen voor grote, mondiale vraagstukken rondom klimaat, leefomgeving, welzijn en digitale transformatie.

Onze circulaire experts

Mart Mensink

Maestro Circulariteit & Innovatie

Hans Westerhof

Strategie, Synergie & Partnerschappen

Jeroen Grondman

Navigator & Aanjager Circulariteit

Niek Riksten

Circulair Product Strategist

Onze missie & visie

DuSpot zet zich iedere dag maximaal in om de circulaire (bouw)economie te stimuleren en verder aan te blijven jagen tot het nieuwe normaal. Dat doen wij door ons specifiek te focussen als een onafhankelijke matchingstool voor vraag en aanbod naar circulaire materialen. Daarnaast is DuSpot in staat om alle digitale platformen en standaarden met elkaar te kunnen verbinden. Met als doel circulariteit, zoals hoogwaardig hergebruik, vanzelfsprekend te laten worden en niet meer op toeval te laten berusten.

Duurzaamheidsdoelstellingen

Samen komen we tot nieuwe inzichten en werken we aan een kwalitatieve en innovatieve circulaire (bouw)economie. De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken. Deze doelen zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN). De doelen hebben betrekking op uitdagingen als klimaatactie, welvaart en hongersnood. Als DuSpot voelen wij ons onlosmakelijk verbonden aan deze doelen en zijn deze waar mogelijk geïntrigeerd onze strategie. Met DuSpot leggen wij voornamelijk de focus op de drie onderstaande SDG’s.

DuSpot draagt onder andere bij aan de volgende SDG’s:

Verantwoorde consumptie en productie

Met de matchingstool wordt circulariteit en met name hoogwaardig hergebruik gestimuleerd. Eén van de duurzaamst mogelijke werkwijzen en speerpunten bij verantwoord produceren in een circulaire economie.

Circulariteit houdt voor ons in dat we in alle opzichten willen voorkomen dat we met afval blijven zitten. De matchingstool brengt ons een stap verder op weg naar volledige circulariteit door voor iedereen op het geschikte moment inzicht te bieden in het circulaire vraag en aanbod.

Klimaatactie

Door meer circulaire materialen toe te passen in de bouw worden er steeds minder primaire grondstoffen gebruikt wat een positieve bijdrage levert aan onder andere de CO2- en stikstof reductie. Door samen circulair te werken via DuSpot zorgen we er gezamenlijk voor dat:

  • Er minder tot geen productie van nieuwe materialen nodig is;
  • (Regionaal) hergebruik wordt gestimuleerd;
  • Er minder afval ontstaat en daarbij minder afvalverwerking nodig is;
  • Er minder transportbewegingen nodig zijn (tussenstap van depot opslag kan worden overgeslagen).

Partnerschappen om de doelen te bereiken

Om de transitie naar een circulaire bouweconomie te versnellen, is samenwerking onontbeerlijk. Als het gaat om de samenwerking van verschillende partijen aan circulaire activiteiten, hebben we het vaak over een circulaire ketensamenwerking. DuSpot zet deze ketensamenwerkingen in om middels gezamenlijke doelstellingen en afspraken minder gebruik van (nieuwe) grondstoffen te realiseren en afvalstromen te verkleinen.

Om de circulaire doelen te behalen zijn samenwerkingen en partnerschappen essentieel. DuSpot brengt diverse organisaties en circulaire initiatieven met elkaar in verbinding. Hierdoor ontstaan er steeds weer nieuwe samenwerkingen en businessmodellen die bijdragen aan het standaardiseren van het circulair denk- en werkproces.

×